Prnjavor: Ratni vojni invalidi obilježili krsnu slavu

od prnjavorski 0

Članovi opštinske organizacije Ratnih vojnih invalida Prnjavor obilježili su danas krsnu slavu, Svetog Vasilija Ostroškog, a slavlju su prisustvovali i trojica ministara Vlade Republike Srpske, kao i predsjednica Vlade RS, Željka Cvijanović, načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, i predstavnici udruženja ratnih vojnih invalida širom Republike Srpske.

Dragan Vrhovac,  predsjednik  Predsjedništva Saveza udruženja RVI RS, kazao je da mu je velika čast što slavi prisustvuju visoke zvanice i gosti.

“Svi ovdje prisutni dali su svoj doprinos i pomoć i cijene ono što su ratni vojni invalidi pružili u stvaranju RS. Ratni vojni invalidi susreću se sa brojnim problemima, ali imamo podršku i republičke i opštinske vlasti. Mi imamo dobru saradnju sa načelnikom Tomašem, koji je dosta toga uradio da se popravi položaj RVI” kazao je Vrhovac.

Krsnu slavu opštinskoj organizaciji RVI Prnjavor čestitao je i načelnik Darko Tomaš, poručivši im da budu jedinstveni i danas kao i kada su stvarali Republiku Srpsku.

Predsjednica Vlade RS, Željka Cvijanović, istakla je da između Vlade RS i udruženja Ratnih vojnih invalida postoje partnerski odnosi, te da je zajedničkim radom postignuto mnogo u razumijevanju problematike boračke populacije./prnjavorlive.info/

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>