PRNJAVOR: Raiffeisen banka uručila donaciju udruženju “Neven” iz Prnjavora

Povodom predstojećih vjerskih i novogodišnjih praznika, Rajfajzen banka BiH uručila je donacije ukupne vrijednosti od 45.000 KM.

Povodom pravoslavnog i katoličkog Božića, po 7.500 KM uručeno je Udruženju roditelja djece sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju “Neven” iz Prnjavora, te dječijem vrtiću “Pčelica” iz Orašja, saopšteno je iz Banke.

Donacije od po 10.000 KM, povodom Nove godine, uručene su Udruženju “Srce za djecu koja boluju od raka”, Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banjaluka, te “SOS dječijem selu” Sarajevo.

Predsjednik Uprave Rajfajzen banke Karlhajc Dobnig istakao je da je zadovoljstvo podijeliti radost praznika sa drugima, a posebno sa najmlađima u BiH, dodavši da su donacije uručene onima kojima su najpotrebnije, odnosno ustanovama čiji je rad fokusiran na djecu i lica sa posebnim potrebama.

“Realizacija ovog projekta ne bi bila moguća bez punog razumijevanja naših klijenata i koristim priliku da im se zahvalim što nam, poslujući sa nama, svakodnevno ukazuju svoje povjerenje. U 2017. godini nastavićemo pružati podršku lokalnoj zajednici kroz brojne projekte kako finansijski, tako i aktivnim volonterskim aktivnostima zaposlenih u Banci”, naglasio je Dobnig.

U saopštenju se navodi da Banka, slijedeći svoju strategiju održivosti, kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem.

U skladu sa tim, sredstva namijenjena za kupovinu i slanje čestitki, te oglašavanje povodom vjerskih i novogodišnjih praznika Banka usmjerava u humanitarne svrhe, odnosno u donacije udruženjima čije su aktivnosti fokusirane na djecu i lica sa posebnim potrebama.

srna