PRNJAVOR: Prosvjetni radnici zajedno proslavli Svetoog Savu /FOTO/

Direktori, učitelji, nastavnici, profesori deset osnovni i srednjih škola, kao i muzičke škole, proslavili su zajedno danas školsku slavu Svetog Savu, u hotelu Nacional, lomljenjem slavskog hljeba, uz sve pravoslavne običaje obilježavanja svetkovine. Zajedničko obilježavanje školske slave dogodio se posljednji put 1985. godine.

Domaćin skupa bio je Brane Vračević, predsjednik Aktiva direktora škola opštine Prnjavor i, inače, direktor OŠ “Sveti Sava” Smrtići, jedine na teritoriji opštine Prnjavor, koja nosi naziv srpskog prosvetitelja.

– Uz saglasnost svih osnovnih i srednjih škola mi smo se okupili ovdje. Cilj je da se okupimo i zajedno obilježimo školsku slavu i tako naglasiti veličinu i značaj ovako velikog dana- rekao je Vračević.

Inicijator današnjeg skupa bio je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, zajedno sa Aktivom direktora škola.

– Mislim da svi zajedno treba da se okupljamo, družimo, zajedno rješavamo probleme. Nakon 32 godine to nikom do sad nije pošlo za rukom. Moram reći da sam pokušao 2010. godine nešto slično, ali nisu sve škole bile zainteresovane tada da odgovore na poziv. Opština Prnjavor će uložiti mnogo napora da se održi ova aktivnost i narednih godina, ali i da popravimo standard i naših nastavnika i đaka, jer su oni budućnost naše lokalne zajednice – rekao je Tomaš, čestitajući svim prosvjetnim radnicima i đacima školsku slavu Svetog Savu.

foto: Aleksandar Atić

(TV K3)