PRNJAVOR: “Prosvjeta” odigrala predstavu za pomoć Darki Tofilu

Dramska scena Srpskog prosvjetno-kulturnog društva “Prosvjeta” Prnjavor odigrala je sinoć predstavu da bi pomogla u prikupljanju novca za liječenje tridesettrogodišnjeg Darka Tofila iz ove opštine kome je za transplantaciju bubrega i pankreasa u Italiji potrebno 100.000 evra.

darkotofil
U predstavi “Nevolje sa nestašnim igračkama” učestvovali su svi polaznici prnjavorskog amaterskog pozorišta, a prikupljene su 784 KM koje će biti uplaćene za liječenje mladića koji zbog višegodišnje teške bolesti ne može da radi i živi sa majkom.

Darko Tofil od dijabetesa se liječi od 1993. godine, a na hamodijalizi je od 2008. godine. Od 2011. godine je na peritoneumskoj dijalizi, jer više nije mogao da dijalizu vrši preko krvnih sudova.

S obzirom na to da je prebolio dvije upale trbušne duplje doktori su mu predložili transplantaciju bubrega i pankreasa u Italiji, za šta je potrebno 100.000 evra.

Za prikupljanje novca za operaciju do kraja februara otvoren je i humanitarni broj 1457 čijim pozivom se donira jedna KM.

Srna