PrenosimoPrnjavor

PRNJAVOR: Prodaja zemljišta u centru grada završila na sudu – Gradip tužio opštinu

0

Građevinska firma “Gradip“ odustala je od kupovine opštinskog zemljišta u centru Prnjavora i podnijela tužbu protiv opštine tražeći nadoknadu 70.000 KM, na koliko su procijenili štetu u tom poslu.

muzicka skola

U „Gradipu“ tvrde da im nezakonita izgradnja susjednog objekta onemogućava da oni grade u skladu sa regulacionim planom.

– Nekoliko puta smo tražili od opštine da nam kažu da li imamo uslove da gradimo na tom zemljištu. Slali smo dopise i molbe, a uvijek su nam odgovarali nešto „zamotano“. Pošto ne može da se gradi po regulacionom planu, odustali smo od kupovine – kaže izvršni direktor „Gradipa“ Milan Bijelić.

On je istakao da su tužbom protiv opštine zatražili nadoknadu 70.000 KM direktne štete, dok će indirektna tek biti utvrđivana.

– Na tome će u sklopu sudskog procesa raditi vještaci, a procjenjuje se da će njen iznos dostići i milion i po maraka – kazao je Bijelić.

„Gradip“ je na pomenutoj lokaciji planirao gradnju stambeno-poslovnog objekta sa dvije podzemne i sedam nadzemnih etaža. Zgrada je trebalo da bude izgrađena uz objekat čija je gradnja počela prije pola godine.

– Planirano je da se naša zgrada naslanja na susjednu i da iz njihovih podrumskih prostorija ulazimo u svoje. Međutim, oni su mimo regulacionog plana i građevinske dozvole izostavili jednu podzemnu etažu i sada ne bismo imali prilaz svom podrumu, što nam je onemogućilo gradnju – kazao je Bijelić.

U opštini Prnjavor tvrde da „Gradip“ nije uplatio novac za zemljište koje je kupio do predviđenog roka, koji je istekao 29. maja 2015. godine, te da se zbog toga smatralo da su odustali od kupovine.

– Zbog toga su izgubili pravo na povrat položene kaucije, a postupak licitacije za zemljište je ponovljen. Dobili smo tužbu, ali ona nije smetnja za novu licitaciju, jer predmet sudskog spora nije plac, već poništavanje licitacije i naknada štete – naveli su u opštini Prnjavor.

Skupština opštine Prnjavor je u martu odlučila da parcelu površine 1.430 kvadratnih metara ponudi na javnu prodaju. Prva licitacija je održana 2.aprila po početnoj cijeni od 360.000, a „Gradip“ je sa 1,25 miliona maraka imao najbolju ponudu. U opštini kažu da je nova licitacija planirana za 24.jun.

Na spornoj lokaciji nalazi se stara zgrada Škole za osnovno muzičko obrazovanje, a planirano je da novac od prodaje parcele bude uložen u gradnju škole. Glas srpske

Rekreativna biciklijada prolazi kroz Prnjavor – OD 26. DO 28. JUNA

Previous article

Na suvom nakon 13 mjeseci: Isplivao golf kojeg je odnijela poplava FOTO

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prenosimo