Prnjavor: Prijem za Nikolu Novarlića

od redakcija 0

Opština Prnjavor finansiraće putne troškove učenika prnjavorske Gimnazije Nikole Novarlića i njegovog profesora Zlatka Ivanovića za odlazak na finalno takmičenje iz programiranja, koje će biti održano krajem februara u ruskom Kazanju, rekao je danas načelnik opštine Darko Tomaš.

Tomaš je nakon prijema za Novarlića i Ivanovića istakao da učenici Gimnazije iz godine u godinu ostvaruju zapažene rezultate na brojnim takmičenjima.

“Većina učenika ove škole znanjem prevazilazi okvire nastavnog plana i programa koji se tamo nude, zbog čega opština treba da se uključi i pomogne ovim mladim ljudima u daljem usavršavanju prije odlaska na fakultet”, kaže Tomaš.

On navodi da su mladi ljudi budućnost i opštine Prnjavor i Republike Srpske.

Novarlić je rekao da je plasman u finale takmičenja u Kazanju njegov najveći uspjeh postignut tokom školovanja.

“Za takmičenje sam slučajno saznao na internetu. Prošao sam dvije kvalifikacione runde i plasirao se u finale”, rekao je Novarlić.

Mladi prnjavorski programer izrazio je posebno zadovoljstvo što će posjetiti Rusiju, jer za to do sada nije imao priliku

Izvor:Srna

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>