PRNJAVOR: Policija istražuje slučaj pronađene eksplozivne naprave na kružnom toku

U srušenom objektu u Prnjavoru pronađena eksplozivna naprava. Otkrivena sekundu pre nego što se našla na udaru bagera.

POLICIJA istražuje slučaj pronađene eksplozivne naprave na kružnom toku u izgradnji u Prnjavoru. Eksplozivna naprava, kako “Novosti” saznaju ručna boba “kašikara”, pronađena je pri rušenju objekta uz kružni tok, a samo zahvaljujući pukoj sreći, otkrivena je delić sekunde pre nego što se našla na udaru kašike teškog bagera.

O kakvoj mogućoj opasnosti se radilo govori činjenica da se drama odigrala u ruševinama objekta uz magistralni put Banjaluka-Prnjavor-Derventa, koji praktično grad deli na dva dela, između desetina stambenih i drugih objekata, i uz obližnju benzinsku pumpu.

– Skamenili smo se od straha kada smo shvatili da su samo delići sekunde i milimetri nedostajali da bager aktivira zelenu bombu, u kojoj je bio osigurač. Smrtnoj opasnosti ne bi bili izloženi samo radnici MG “Mind”, već i stotine pešaka i prevoznika – kaže nam jedan od očevidaca.

Iz PU Banjaluka “Novostima” je odgovoreno da su se odmah po prijavi policijski službenici PS Prnjavor našli na lokaciji izgradnje kružnog toka.

– Izvođač radova nije mogao da potvrdi da li je naprava ostavljena u objektu ili iskopana prilikom radova. Policijski službenici nisu mogli da utvrde okolnosti pod kojim se eksplozivno sredstvo našlo na toj lokaciji – saopšteno je našem listu.

Radovi su odmah obustavljeni, a tročlani deminerski tim uklonio je napravu, koja će “biti uništena u predviđenoj procedure i lokaciji”.

Jasmin Ramić, dojučerašnji vlasnik srušene limarsko-bravarske radionice u kojoj je pronađena bomba, kaže da je objekat koji je od njega otkupila Opština za potrebe gradnje kružnog toka, napustio još pre četiri meseca i da mu uopšte nije jasno kako se u njemu našla eksplozivna naprava.

PRETNjE I REKETIRANjE

JASMIN Ramić, koji, kako sam ističe, potiče iz višenacionalne, ne samo u Prnjavoru poznate preduzetničke porodice, potvrdio nam je da je još ranije imao pretnje i reketiranja u vezi sa zemljištem i objektom, ne želeći barem zasada, da više govori o tome.

– Očekujem da to rasvetle istražni organi – kaže Ramić.

Ninko Đurić – Večernje novosti