Prnjavor: Policija čuva beogradske “turiste” (foto/video)

Pripadnici MUP RS u većem broju stoje ispred hotela u Prnjavoru. Nakon fizičkih incidenata do kojih je došlo između, kako tvrde izvori, beogradskih kriminalaca i građana, intervenisala je policija, prenosi blog Slobodana Vaskovića.

policija

Oni su razdvojili strane i saopštili okupljenim građanima da su beograđani “legalno u Prnjavoru” i da se radi “o turistima”. “Turisti” su u hotelu.

Zaista je interesantno da su beogradski “turisti” rekli da su došli da “broje glasove” po cijeni od 30 evra. Još je interesantnije da ih čuva policija u tolikom broju.

 

gradjani-jpg

Na licu mjesta se nalazi i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić koji je u telefonskoj izjavi za BN televiziju prepričao ove nemile događaje.

Potvrdio je da je danas u toku dana došlo do fizičkih obračuna između Beograđana i Prnjavorčana, te da postoji sumnja da su zaista došli sa namjerom da izazivaju nerede na sutrašnjim izborima.

“Moram da kažem da je policija vrlo traljavo, gotovo nikako intervenisala, dva sata nisu htjeli da dođu na lice mjesta, iako sam i ja intervenisao”, kazao nam je ministar bezbjednosti BiH.

Dodao je da su policijska ispitivanja “gostiju” u toku, ali da nije stekao utisak da je policija zainteresovana da rasvijetli ovu situaciju.

U Prnjavor su Beograđani došli sa četiri vozila, tri registarskih oznaka iz Beograda i jednim iz Rume. Takođe, Mektić je kazao da su i u Tesliću prijmećene  slična grupe momaka iz Srbije.

Izvor: BN TV Blog Slobodan Vasković