PrnjavorVijesti

PRNJAVOR: Održan seminar o planovima zaštite u katastrofama

0

Razmjena znanja i iskustava o reagovanju u uslovima prirodnih katastrofa bili su predmet rada dvodnevnog seminara održanog u Prnjavoru o temi “Status procjena i planova na lokalnom nivou za službu civilne zaštite, institucija i privrednih subjekata”.

zdravko-tupajic

Zaključeno je da je u okolnostima prirodne katastrofe neophodno smanjiti civilne žrtve, spasiti ljudske živote, imovinu, prirodnu okolinu i cijelu infrastrukturu.

Seminar, koji je danas završen, organizovali su Republička uprava Civilne zaštite i Agencija za upravljanje vanrednim situacijama Kraljevine Danske.

Predstavnik ove danske agencije u BiH Šefik Muhić istakao je da je Republika Srpska već usvojila standarde i principe EU po ovom pitanju.

“Naredna faza je implementacija tokom koje sva naučena iskustva treba provesti i unapređivati, kako bi se postigli što bolji rezultati”, rekao je Muhić.

Seminaru je prisustvovao i direktor Republičke uprave Civilne zaštite Veseljko Elez koji kaže da sva iskustva koja su se mogla čuti ovom prilikom daju doprinos da se dođe do kvalitetnih analiza i naprave odgovarajući zaključci.

“Cilj nam je bio i da od predstavnika opštine čujemo kakvi su njihovi planovi i šta je urađeno do sada, da li se primjenjuju iste metodologije, ima li poboljšanja, kako učiniti sistem zaštite boljim, jačim i kvalitetnijim”, rekao je Elez.

Šef Štaba za krizne situacije opštine Prnjavor Zdenko Tupajić rekao je da su nakon prošlogodišnjih poplava urađene određene analize kojima je utvrđeno da je na području opštine Prnjavor reakcija bila pravovremena i ostvareni su dobri rezultati, ali da se moraju poboljšati organizacioni nivo, te opremljenost i obučenost određenih struktura.

srna

Napad na hotele u Tunisu: Desetine mrtvih

Previous article

Mladić iz automatske puške pucao po ulicama

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor