PRNJAVOR: Odbornici na posebnoj sjednici o ostvarivanju boračkih prava

od prnjavorski 0

U prvom dijelu posebne sjednice Skupštine opštine Prnjavor  ,koja je počela danas u 10 časova,raspravlja  se o pravima boraca,ratnjih vojnih invalida,porodica poginulih boraca i civilnih žrtava rata u periodu od 1.996. do 2.O15 godine.

skupstina opstine prnjavorski net

Rasprava se odvijala  uglavnom u mirnoj atmosferi,ali je nekoliko odbornika izrazilo nezadovoljstvo,je su,kako su rekli,ponuđeni materijali nekompletni.Tako je odbornik PDP,Brano Žunić rekao da se traže gdje je završilo   četiri miliona maraka,pri čemu je zahtijevao da se dostavi precizna struktura podjele ovog iznosa i imena korisnika.

Odbornik Socijalističke partije,Savko Tubak imao je mnogo primjedbi na rad Opštinske boračke organizacije u Pornjavoru,dodajući da ovakvim načinom rada,ta organizacija ne treba ni da postoji, „jer nema svoju svrhu u interesu boraca“.

Da su ponuđeni materijali nekompletni istakao je i nezavisni odbornik Branko Šikanić,dodajući da sjednica Predsjedništva Opštinske boračke organizacije nije održana već 19 mjeseci.

Nekoliko odbornika reklo je tokom prijepodnevne rasprave da je bolje bilo da sjednica uopšte nije zakazana.

Zvuči apsurdno,ali posebnoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor ne prisustvuje niko iz rukovodstva Opštinske boračke organizacije.

Poslije jednočasovne pauze,sjednica će oko 14,30 časova, biti nastavljena.

(prnjavorlive. info)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>