PrnjavorVijesti

PRNJAVOR: Odata počast poginulim borcima na Vučijaku

0

Svetom liturgijom, pomenom poginulim borcima sa područja opštine Prnjavor u proteklom ratu i parastosom za sve poginule od Kosova do danas u Spomen hramu Svetom velikomučeniku knezu Lazar na Vučijaku danas je obilježen jedan od najvećih datuma u srpskoj istoriji – Vidovdan.

vidovdan-vucijak-2-2015
Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić kaže da prisustvo liturgiji i parastosu velikog broja vjernika pokazuje poštovanje prema palim srpskim borcima, ali i koliko je Vidovdan kao istorijski i vjerski praznik duboko ukorijenjen u srpskom narodu.
vidovdan-vucijak-2015
On je podsjetio da se na području opštine Prnjavor povodom ovog velikog praznika tradicionalno organizuje i olimpijada na kojoj se okupljaju nekadašnji saborci, učesnici proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata, ali i mlade generacije, te da se na taj način neposredno prenose iskustva i pokazuje jedinstvo u svakom smislu.

Majka poginulog borca Nada Jadić kaže da bol i tuga ne slabe ni nakon 21 godinu od pogibije sina Slavojka na ozrenskom ratištu.

“Kada dođem u ovaj sveti hram i pogledam ploče sa njihovim ispisanim imenima uvijek pomislim koliko bi nas danas ovdje bilo da su živi, da imaju svoje porodice. Nažalost, možemo samo da im zapalimo svijeću, da ih se sjetimo i pomolimo za njihove duše”, kaže ona.

Sa područja opštine Prnjavor u proteklom ratu poginulo je 626 boraca.

Danas je u crkvi na Vučijaku, uz tradicionalne vjerske obrede, obilježena i krsna slava ovog pravoslavnog hrama

srna

Poljoprivrednici u četvrtak besplatno dijele proizvode

Previous article

Rogatički vatrogasci spasili zaglavljenog vozača golfa

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor