PRNJAVOR: Na ergei Vučijak održano Prvenstvo BiH u krosu

Na ergeli Vučijak u Pranjavoru u subotu je održano Prvenstvo BiH u krosu, a Banja Luka i tuzlanska Sloboda prvaci su BiH u ukupnom poretku.

Na ergeli Vučijak u Pranjavoru u subotu je održano Prvenstvo BiH u krosu, a Banja Luka i tuzlanska Sloboda prvaci su BiH u ukupnom poretku ( Aldıjana Hadzıc - Anadolu Agency )
Na ergeli Vučijak u Pranjavoru u subotu je održano Prvenstvo BiH u krosu, a Banja Luka i tuzlanska Sloboda prvaci su BiH u ukupnom poretku ( Aldıjana Hadzıc – Anadolu Agency )

Takmičilo 36 ekipa, odnosno 183 takmičara. U ukupnom plasmanu za žene prvo mjesto pripalo je AK Banja Luka, drugo AK Sloboda Tehnograd (Tuzla), a treće AK Sloboda (Novi Grad).

U ukupnom plasmanu za muškarce prvo mjesto pripalo je AK Sloboda Tehnograd (Tuzla), drugo AK Prnjavor, dok je na trećem mjestu završila AK Vlasenica.

Ovo je takmičenje ujedno bilo i izborno za nastup na Prvenstvu Balkana u krosu, koje se 5. novembra održava u Ćupriji, kao i klupskom Kupu evropskih šampiona početkom februara sljedeće godine u Albufeiri u Portugalu.

Troje prvoplasiranih u pojedinačnoj konkurenciji u trkama seniora, seniorki i juniora i juniorki je steklo pravo nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Krosu Balkana, saopćeno je iz Atletskog saveza BiH.

(Anadolu Agency/Hayat/Foto: AA)