PrnjavorVijesti

Prnjavor: Ljubav na prvi pogled – Mala Marina spasila napušteno mače (Foto)

0

U moru predizborne priče i kampanje kojima smo svakodnevno izloženi donosimo vam jedno osvježenje i priču o dobroti majke i djeteta. Ovo je priča o djevojčici Marini koja je ugledala napušteno mače i na prvi pogled rodila se ljubav.

Na Autobuskoj stanici u Prnjavoru juče se dogodio sudbonosan trenutak za napušteno mače koje je danima tražilo hranu i ljubav od prolaznika, a toplotu na gumama autobusa i automobila.

To napušteno mače je ugledala šestogodišnja djevojčica Marina Aleksić koja je sa majkom čekala prevoz za Hrvaćane. I kao što to često biva kod djece, ona je prišla mačetu, pomazila ga, pogledala u svoju majku i izrazila želju da ga ponese sa sobom. Majka je kroz osmijeh djevojčici rekla da već ima dvije mačke kući i da ta maca možda već ima vlasnika.

Malu Marinu to nije razuvjerilo, ona je pitala radnike na Autobuskoj stanici da li je to njihova maca, odgovorili su da nije, pitala je i prolaznike, svi su rekli ne. Djevojčica je bila uporna, pitala je majku da li mogu da je udome. Majka je rekla da ostavi mače, možda vozač neće dopustiti da je unesu u autobus. Mala Marina nije odustajala, ona je od susretljivih radnika na stanici dobila kutiju u koju je smjestila mače.

Šestogodišnja Marina mače je nazvala Buba. Napušteno mače dobilo je ime i vlasnicu. Vozač autobusa nije imao ništa protiv da malog krznenog putnika preveze do Hrvaćana, pa je Buba dobila i topli dom.

Marinina majka, Mirjana Aleksić u razgovoru za prnjavorlive.info potvrdila je da se Buba i Marina i ovo jutro ne razdvajaju. Iz razgovora sa njom saznajemo da ona i suprug nemaju stalno zaposlenje, rade za dnevnice. Mirjana je majka troje djece, dječaka Krijstijana i dvije djevojčice, Dejane i Marine. Najstariji Krijstijan ima poteškoće u razvoju. Svi u porodici vole životinje, imaju dva psa, a sada i tri mačke.

-Možda nismo bogati, nekad imamo posao, nekad ne, ali gdje ima hrane i za ljude biće i za životinje, kaže Mirjana.

Ovo je uobičajena slika u našem gradu i selima, pošto sve više neodgovornih vlasnika ostavlja i napušta svoje kućne ljubimce. Neoubičajeno je vidjeti majku koja će svom djetetu dopustiti da udomi napušteno mače ili psa. Kupujemo djeci igračke, mobilne telefone, a za sreću je ponekad dovoljno samo pogledati oko sebe, oslušnuti lavež ili mjauk napuštene životinje. Baš kao što su to učinile Marina i njena majka.

Mače Buba je imalo sreću, ali dosta je napuštenih životinja koje nisu te sreće. Sa dolaskom jeseni i hladnijeg vremena mace traže spas od hladnoće na gumama automobila ili se zavuku pod haubu. Zato prije nego što pokrenete svoj automobil provjerite da nemate spavača pod haubom, lupnite par puta, jer to je najtoplije mjesto koje napuštene mačke mogu pronaći. Vama to neće biti teško, a macama možete spasiti život! Baš kao što je Marina spasila Bubu.

Budite kao Marina!

(prnjavorlive.info/Jovana Tošić)

SNEŽANA ZORIĆ: Mladi moraju da preuzmu odogovornost i kreiraju društvene tokove

Previous article

PRNJAVOR- OBILJEŽENA ”DJEČIJA NEDJELJA” NA GRADSKOM TRGU (FOTO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor