PRNJAVOR-KLAŠNICE:Prizor sa mesta nesreće kod Laktaša BIO STRAŠAN: PRIJATELJICE POGINULE u direktnom sudaru

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se juče ujutro dogodila na magistralnom putu Klašnice- Prnjavor poginule su prijateljice Ana Miletić (20) i Dajana Jokanović (22) obe iz Broda.

Nastradale devojke bile su u automobilu “fiat punto” koji se u mestu Drugovići na takozvanoj “krivini smrti” sudario sa “golfom” kojim je upravljala Jasna Subotić (22) iz Prnjavora.

 Subotićeva je u nesreći zadobila lakše povrede, a pomoć joj je ukazana u Domu zdravlja u Prnjavoru.

Prema informacijama iz Policijske uprave Banjaluka “puntom” koji je na sebi imao oznaku “P” upravljala je Ana Miletić.

Meštanin Drugovića Bogoljub Babić ispričao je za “EuroBlic” da je prizor sa mesta nesreće bio strašan.

– Nisam video kako se nesreća dogodila, ali mogu da pretpostavim, jer se na ovoj krivini svaki dan desi neko sletanje auta. Samo je pitanje da li će u tom sletanju i prelaženju preko suprotne trake auta koji dolaze iz pravca Banjaluke naletiti neko drugo auto iz suprotnog pravca, odnosno Prnjavora – ispričao je Babić.

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Meštanin Drugovića otkrio je ujedno i mogući uzrok teške nesreće u kojoj su život izgubile dve mlade devojke iz Broda.

-Na početku krivine u kojoj se dogodila ova nesreća, kada idete iz pravca Banjaluke, već godinama se nalazi jedna rupa u koju vozači gotovo svakog dana upadaju i gube kontrolu nad svojim vozilima, a zatim prelaze u suprotnu traku i završavaju na livadi pored puta. U nekoliko navrata smo apelovali da se reši problem te rupe, ali odgovor je uvek isti i glasi “mi nismo nadležni”- otkrio je Babić.

Izvor “EuroBlica” blizak policiji ispričao je da je sudar “punta” i “golfa” bio direktan, o čemu svedoče i komadi uništenih automobila koji su bili rasuti i nekoliko desetina metara od mesta nesreće.

– Detaljna istraga utvrdiće tačne okolnosti nesreće i njen uzrok, ali prema nezvaničnim informacijama “punto” se kretao iz pravca Banjaluke, a “golf” iz suprotnog pravca – iz Prnjavora. Devojka koja je vozila “punto” iz nepoznatih razloga je izgubila kontrolu nad svojim autom, prešla u suprotnu traku kojom je naišao “golf”, a zatim je došlo do sudara – objasnio je izvor iz istrage.

“EuroBlic” saznaje da se teška saobraćajna nesreća u kojoj su dve devojke poginule, dogodila na identičnom mestu u selu Drugovići na kojem se i u julu prošle godine dogodila takođe teška nesreća u kojoj je nastradala porodica Erak iz Bijeljine.

U ovoj nesreći teške povrede zadobio je šestogodišnji M.E. koji je podlegao usled teških povreda vitalnih organa. U istoj nesreći teško je povređen i dečakov otac.

Tada je u “pasat” Erakovih udarila “mazda” kojom je upravljao Novica Crnadak (36) iz Drugovića.

Crnadak je u aprilu ove godine nakon priznanja krivice osuđen na četiri godine zatvora, a utvrđeno je da je u trenutku nesreće vozio pijan.

Tužilaštvo istražuje uzroke

Portparol Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković- Vidović izjavila je da se nesreća dogodila oko 6.50 časova ujutro.

Uviđaj je obavila dežurni okružni javni tužilac OJT Banjaluka Tatjana Ninković sa službenicima Policijske stanice Laktaši.

-Dežurni tužilac je naredila da se preduzmu sve istražne radnje, među kojima su veštačenja i obdukcija tela nastradalih devojaka, kako bi bio utvrđen tačan uzrok smrti – naveli su iz OJT Banjaluka.

Blic