PRNJAVOR: KAZANIJADA U SELU GUSAK-RADIVOJE DOČEKAO 200 GOSTIJU

od prnjavorski 0

U prnjavorskom selu Gusak danas (petak) organizuje se Kazanijada ,čiji je domaćin ugledni proizvođač rakije „Gusačanke“,Radivoje Kuzmanović.

img_2351

Na imanju ovog uglednog proizvođača je više od 2.700 stabala šljive,a danas je promovisana i mašina koja daje značajne rezultate u vočnjacima,prilikom sezone prikupljanju roda šljive.Mašinu je izradio inovator Marko Lukić iz Modriče.

-Zadovoljan sam odzivom,jer se okupilo više od 200 gostiju iz raznih krajeva Republike Srpske.Proveselili smo se,ali i dogovarali oko buduće saradnje,rekao je Kuzmanović,koji je do sada za svoju rakiju dobio brojna domaća i međunarodna priznanja.

img_2348

Trenutne zalihe ovog domaćina su oko 10.000 litara raznih vrsta nadaleko čuvene rakije „Gusačanke“,kloja svoje potrošače ima i u inostranstvu.

U složnoj porodici Kuzmanović već počinju da razmišljaju o narednoj Kazanijadi,koja će u oktobru 2017.godine imati deseto izdanje. (prnjavorlive.info)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>