PrnjavorVijesti

PRNJAVOR: Kanjski najbolji besjednik

0

Prnjavorčanin Igor Kanjski, student prava, pobjednik je takmičenja u besjedništvu, koje je u utorak u organizaciji Centra za retoriku i govorništvo “Institutio Oratoria”, po 13. put održano na Pravnom fakultetu u Banjoj Luci.

Govoreći o odlasku mladih iz BiH, kao i o odnosu vlasti prema mladima, Kanjski je osvojio nagrade za zadatu temu, glas publike, kao i nagradu sveukupnog pobjednika.

On je istakao kako se u Centru za retoriku i govorništvo nalazi drugu godinu, naglašavajući kako mu je to najbolji potez od dolaska na studije. Citirajući riječi profesora Nikole Mojovića, “Tu se uči kako da postaneš dobar čovjek”, Kanjski kaže, kako se u Centru uče vještine govorenja, građenja vlastitog stava, kritičkog mišljenja.

“Govore smo pripremali tokom čitave godine. Imamo sjajnu ekipu, i volimo reći da se ne takmičimo jedni protiv drugih, već sami protiv sebe. Pobijediti strah i imati volju za napretkom je nešto neprocjenjivo”, rekao je ovogodišnji pobjednik, te dodao, kako je izlazak i iskazivanje vlastitog mišljenja, pred velikim brojem ljudi, među kojima su profesori, predstavnici vlasti, nešto što se teško može riječima opisati.

Nagradu za slobodnu temu, podijelile su studentikinje treće godine Milica Ristić i Suzana Obradović.

Prnjavor: Otkazan dolazak 300 Ukrajinaca

Previous article

Radnici “Šuma Srpske” odustali od štrajka

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor