PRNJAVOR: Izložba golubova u Štrpcima- FOTO

od prnjavorski 0

U Štrpcima je u oktobru održana izložba i takmičenje ukrasnih golubova. Organizator ove zanimljive manifestacije bio je Stanko (Ćane) Kovjanić, u saradnji sa asocijacijom golubara BiH.

Prvo mjesto je osvojio golub lepezan u Kovjanićevom vlasništvu. Na izložbi svoje pernate ljubimce predstavili su golubari iz Federacije BiH i Republike Srpske, a sudije su bilie iz srbijanskog društva golubara.

Među posjetiocima su se našli i poznavaoci uzgoja golubova iz susjedne Hrvatske.

Zanimljivo je da je jedan od izlagača, iz Maglaja, tokom izložbe pustio svoje golubove pismonoše ispred Spomen doma u Štrpcima, gdje je izložba i upriličena, a oni su za 59 minuta prešli put od 70 km do svog legla u Maglaju.

Stanko Kovjanić, svima poznatiji kao Ćane, organizator izložbe golubova, obećao je prisutnima da ovo neće biti posljednje druženje golubara, koje će ostati u lijepom sjećanju svim njubiteljima ove vrste ptica. /prnjavorlive.info

Foto:

Foto:

 

 

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>