PRNJAVOR: Isplaćena stipendija za maj

od prnjavorski 0

Opštinska uprava opštine Prnjavor obavještava studente i učenike korisnike stipendije opštine Prnjavor u školskoj 2016/2017. godini, da je isplaćena stipendija za mjesec maj.

Budžetom za 2017. godinu planirana su sredstva za stipendije u iznosu od 300.000 KM, što predstavlja povećanje u odnosu na prethodnu godinu.

U skladu sa povećanjem iznosa za stipendije povećana je i pojedinačna visina stipendije, tako da mjesečni iznos stipendije za redovne studente iznosi 100 KM, za studente iz reda boračkih kategorija i posebno nadarenu i talentovanu djecu 150 KM, za učenike 70 KM, dok tri studenta sa Kosova i Metohije imaju stipendiju u iznosu od 100 KM.

U ovoj godini biće isplaćeno deset stipendija, za razliku od prethodne tri godine kada su studenti i učenici dobili devet stipendija u toku godine, saopšteno je iz opštinske Administrativne službe Prnjavor.

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>