NovostiRS/BiH

PRNJAVOR: Godišnji koncert “Pronijinog” tamburaškog orkestra

0

Tamburaški orkestar Gradskog kulturno-umjetničkog društva /GKUD/ “Pronija” iz Prnjavora održao je sinoć godišnji koncert tokom kojeg su se publici predstavili sa deset posebno odabranih kompozicija.

Umjetnički rukovodilac Tamburaškog orkestra Dario Topić kaže da “Pronijini” tamburaši njeguju prije svega tamburašku muziku, ali i ostale muzičke žanrove koji se uz lijepe aranžmane mogu izvoditi na ovom instrumentu.

“Ovaj orkestar je dio i mješovitog orkestra koji je nedavno osnovan u `Proniji`. Zajednički koncert publika može očekivati u drugoj polovini iduće godine jer treba dobro uvježbati orkestar od tridesetak, možda i više ljudi. Riječ je o zahtjevnom projektu, koncertu koji će aranžmanski biti jako interesantan”, kaže Topić.

On je istakao da su u toku pripreme novog repertoara i najavio učešće tamburaškog orkestra na ponoćnoj misi za katolički Božić, kao vid dobre saradnje sa horom koji djeluje pri katoličkoj crkvi u Prnjavoru.

Rad Tamburaškog orkestra GKUD “Pronija” pokrenut je 2012. godine s ciljem obnove postojanja tamburaških orkestara u Prnjavoru koji datira od prije oko 150 godina.

srna

NEDELJNI HOROSKOP: Rakovi će uživati u novoj ljubavi, dok će se Vage držati na distanci

Previous article

VEČERNJE NOVOSTI IZ PRNJAVORA: Posle 22 godina sahranjen Josip Mačinković: Prvo ga klali, pa pucali!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti