PRNJAVOR – Ambasador Vasić: Velike šanse za privrednu saradnju sa tržištem Rumunije

od prnjavorski 0

Ambasador BiH u Rumuniji, dr Mile Vasić, danas je boravio u posjeti opštini Prnjavor gdje je sa načelnikom opštine, Sinišom Gatarićem razgovarao o mogućnostima uspostavljanja saradnje sa privrednicima ove lokalne zajednice i Rumunskim tržištem.

slika-amb.nac_.-640x427

“Rumunija je tržište sa oko dvadeset miliona stanovnika, a uz Poljski i Češku jedna je od najbrže radstućih privreda u centralnoj i istočnoj Evropi. Cilj našeg sastanka je bio da se u narednom periodu formira baza podataka privrednika na osnovu koje će ambasada imati uvid u njihovu konkuretnost na tržištu Rumunije.-kazao je Vasić.

Načelnik Gatarić je istakao da prednost u povezivanju privrede Rumunije i našeg regiona imaju preduzeća koja su izvozno orjentisana i dodao da će se na jednom od narednih sastanaka biti dogovorene konkretnije mogućnosti saradnje privrednika Rumunije i opština  kao što su Srbac, Gradiška, Laktaši i Prnjavor.

Rumunsko tržište nudi veliku mogućnost saradnje jer prema projekcijama Evropske komisije, nalazi se odmah iza Irske sa 4,2 odsto privrednog rasta.

Krajem 2016. godine u Bukureštu je planiran i sajam bh privrede, a današnjim sastankom otvorena su vrata i privrednicima naše opštine da sudjeluju u njemu.

prnjavorlive.info

 

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>