Pritvor policajcima osumnjičenim u vezi s napadom na Vučića u Potočarima

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana dvojici pripadnika MUP-a Srbije V.T. i M. D. koji se sumnjiče za odavanje službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posjete premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima u julu 2015. godine, kada je napadnut.

“Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor osumnjičenima zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke”, rekla je Tanjugu uportparol suda Bojana Stanković.

Oni su prethodno saslušani u Višem javnom tužilaštvu koje će sprovesti istragu protiv njih. Regionalni mediji su prenijeli da su privedeni V.T. i M.D. koji su ranije radili u Upravi kriminalističke policije u Odjeljenju za opservaciju i dokumentovanje. V. T. je, kako su prenijeli mediji, prekinut radni odnos u disciplinskom postupku prije nekoliko mjeseci, dok M.D. i dalje radi u PU Pančevo.

V.T. i M.D. u izjavama za Al Džaziru Balkans 11. oktobra su naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starješina, bez legitimacija i naoružanja, poslani na tajni zadatak u Potočare, 11. jula. 2015. godine kada se dogodio napad na srpskog premijera, prenijeli su mediji

Izvor: Tanjug