Princ i princeza Karađorđević plivali za časni krst

Na potezu kod Kule Nebojša u Beogradu, Kraljevski vitezovi Srbije organizovali su danas Krstovdansko-bogojavljensko plivanje za Časni krst.

Na temperaturi vazduha od minus jedan, a Save koja je bila blizu nuli, među učesnicima su se našli i princ Đorđe Karađorđević i njegova supruga Felon.

Posebnu pažnju Beograđana privukla je princeza Felon Rajman, Irkinja pravoslavne vjere, koja je pozirala novinarima u kupaćem kostimu sa vidljivom tetovažom na butini, a osim ove Đorđe i Felon imaju istu tetovažu na ručnom zglobu.

princeza

Na suvom, ali i u vodi, princ i princeza pravi su tim. Sve vrijeme su se držali za ruke i razmjenjivali nježne poglede, a Đorđe je čak ni u vodi nije ostavljao, već je usporavao i čekao da mu se i ona pridruži u plivanju.

Nakon plivanja dočekani su aplauzom i podrškom.

– Ovo je četvrti put da plivam za časni krst, a Felon prvi put. Ideju da pliva je prihvatila kao nešto što radi za naše ljude, ali i za sebe. Što se mene tiče ja ću učestvovati i sljedeće godine – rekao je princ.

princeza2

Felon je stidljivo rekla da će i ona vjerovatno plivati.

– Hladno je, ali ću nastaviti da plivam i dalje, ponosna sam na svog muža i na Srbiju – rekla je princeza.

Kao podrška, uz njih je bila i princeza Ljubica, supruga princa Mihaila Karađorđevića koja ih je bodrila tokom plivanja.

blic