FudbalSport

Prijeti im i gašenje: Dan D za opstanak Ženskog fudbalskog kluba Banjaluka

0

Za proteklu godinu ŽFK Banjaluka od grada je dobio svega 7.000 maraka i ako takva situacija bude i naredne godine, iz kluba upozoravaju da će morati da odustanu od Premijer lige BiH, pa možda čak da se i ugase.

U klubu su razočarani zbog takvog statusa, pošto su ostali klubovi koji igraju najviši rang takmičenja dobili po 30.000 maraka. Predsjednik Banjaluke Zoran Aleksić se nada da će Gradska uprava ovaj put ravnopravno raspodijeliti sredstva.

– Prema svim parametrima, naš klub treba biti u prvoj kategoriji i nadam se da ćemo dobiti novca koliko zaslužujemo na današnjoj sjednici, gdje se odlučuje od podjeli sredstava za narednu godinu. Sredstva koja smo dobili prošle godine su nedovoljna da klub funkcioniše, pa smo morali dizati kredit od 10.000 maraka i zaduživati se, a ostalo smo nekako izmolili. Izostala je i obećana pomoć bivšeg gradonačelnika. Ako se slična situacija dogodi i naredne godine, moraćemo prestati igrati Premijer ligu i ugasiti se po drugi put – kazao je Aleksić.

On je istakao da zna zašto je njegov klub dobio manja sredstava.

– Iznos od 7.000 maraka je manji od dva odsto iznosa koliko je dobio muški klub. To je klasična polna diskriminacija. To se po rodbinsko-politikantskim vezama dalo klubovima iz manjeg ranga. Uputili smo oštar prigovor Odjeljenju za društvene djelatnosti, koje je dalo korektan prijedlog, ali su pojedinci iz savjeta za sport, nečiji kumovi i prijatelji, to precrtali. Ako tako bude i naredne godine, obavijestićemo Savez, FIFA i UEFA – istakao je Aleksić.

Klub je nedavno imao redovnu skupštinu, na kojoj su usvojene bitne odluke. Jedna od njih je da se klub od naredne sezone zove Borac Banjaluka i da se vrate nekadašnjem klubu koji se svojevremeno ugasio, pa su igračice oformile Banjaluku. Takođe usvojen je budžet za nerednu godinu od 113.000 maraka.

– Jedan smo od rijetkih klubova koji ima sve organe i redovno održava skupštine. Nisam siguran da drugi klubovi to rade tako transparentno. Kompletan izvještaj proslijedili smo Odjeljenju za društvene djelatnosti. Donesena je odluka da nastupimo kao Borac Banjaluka i da se vratimo nekadašnjem klubu, da ponovo ima ženski tim. Ne želimo više da lutamo i zakupljujemo termine na drugim stadionima, već da sada treniramo na pomoćnom terenu Gradskog stadiona – zaključio je Aleksić.

Sad već tradicionalna manifestacija “Žuto-plava noć crvene boje” biće održana 24. februara naredne godine. Na njoj će se okupiti prijatelji kluba i biće sakupljana sredstava za normalno funkcionisanje.

Četvrti na tabeli

Poslije jesenjeg dijela Premijer lige BiH Banjaluka zauzima četvrto mjesto na tabeli. U prethodnih 11 kola osvojila je 18 bodova, a ispred su samo Iskra sa 19, Lokomotiva sa 23 i neprikosnoveni SFK 2000 sa 33. U prvom proljećnom kolu ekipa iz Banjaluke igraće u gostima protiv Mladosti Poljavnice.

Izvor: Glas Srpske

Prilika za rad u Njemačkoj za 300 studenata iz BiH

Previous article

MISTERIOZNI NESTANAK 44 dana otkako se ovoj Visočanki gubi svaki trag

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Fudbal