Prijedorčani oštetili povjerioce za skoro milion maraka

od prnjavorski 0

Lica čiji su inicijali B.V. i J.S. iz Prijedora osumnjičena su da su kao odgovorna lica jedne firme u ovom gradu oštetila povjerioce za gotovo 1.000.000 KM, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor.

kaemovi

Osumnjičeni su 2013. i 2014. godine prodali osam poslovnih objekata firme za 1.189.604 KM.

Kako je transakcioni račun firme u tom periodu bio blokiran zbog dugovanja prema povjeriocima, izbjegavanjem žiralnog poslovanja novac od prodaje nekretnina nije uplaćen na račun firme, već je gotovinski isplaćen prodavcu.

Dio ovog iznosa – 918.167 KM, gotovinski je na ime dugovanja isplaćen drugom preduzeću iz Laktaša, što je omogućeno odlukama koje su odobrila i potpisala osumnjičena lica.

Na ovaj način osumnjičena lica su stavila povjerioca u povoljniji položaj i time znatno oštetila najmanje šest ostalih povjerilaca za 918.167 KM.

CJB Prijedor podnio je danas Okružnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv B.V. i J.S. o počinjenom krivičnom djelu oštećenje ili povlašćivanje povjerilaca.

SRNA

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>