BalkanNovosti

Prijatelji i kolege zgroženi: Neda nikada ne bi digla ruku na sebe

0

Vijest o padu Nede Arnerić sa terase na trećem spratu njenog stana na Vračaru duboko je potresla njene prijatelje i kolege.

neda

Najviše su ogorčeni zbog spekulacija da je pokušala da se ubije.

To su užasi i gadosti, to je mržnja. Ona to nikad ne bi uradila – kaže u izjavi za “Blic” reditelj Radoš Bajić i nastavlja:

– Zgrožen sam. Prije godinu dana sam snimao film sa njom i imala je glavnu ulogu. Praktično je to bio njen povratak, jer je nije bilo deset godina. Ona je izuzetna osoba, stabilna ličnost, inteligentna i drži do sebe i to ne bi uradila – uvjeren je Bajić i dodaje da se moli bogu da Neda sve izgura i da bude dobro.

“Blic” otrkiva kako je Neda provela dan prije nesreće. Prethodnu nedjelju provela je radno u okviru Niš Art Fondacije (NAF). Dušica Patić, iz uprave NAF-a, kaže da je prije svega raduju informacije da je njeno stanje stabilno i da je to najvažnije.

Inače, u nedjelju su u Kući legata ona, Kristina Ristić i Mrđan Bajić, članovi žirija NAF, žirirali radove mladih umjetnika sa našeg ovogodišnjeg konkursa, odabirali djela za uži izbor, za izložbu.

– Neda je tako puna elana, tako odgovorna i mladim umjetnicima i NAF-u veoma, veoma posvećena. Ona se u subotu vratila iz Austrije gdje je kraće vrijeme boravila, a pred njen put smo bile u kontaktu, dogovarale se oko svega kako bi se sav posao oko konkursa i izložbe odvijao po planu i na najbolji način – kaže Patić.

Slikarka Kristina Ristić kaže za “Blic” da je u nedjelju sa Nedom Arnerić čitav dan, do poslije pet sati popodne, gledala radove mladih umjetnika sa ovogodišnjeg konkursa. Odabirali su, komentarisali i žirirali uži izbor od više stotina pristiglih djela.

– Bilo je puno posla, ali smo radili u zaista dobroj atmosferi, Neda je bila vrlo predana, vrijedna, vedra, veoma raspoložena… – priča Kristina Ristić, dodajući kako je u šoku i nevjerici zbog vijesti oko Nedinog pada.

Kristina Ristić kaže da se Neda ni na šta nije žalila, već da je, naprotiv, imala interesantne, lijepe opaske i po pitanju radova i po pitanju budućih aktivnosti oko izložbe.

Gorica Popović kaže da jo je teško zbog nesreće i da vjeruje će se Neda Arnerić brzo oporaviti.

Stojanović: Imala je vrtoglavice

Pozorišnu premijeru Neda Arnerić je imala 26. aprila u pozorišnom prostoru “Carte blanš”. Riječ je o predstavi “Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo” u kojoj joj je partner Feđa Stojanović.

Poznati glumac za “Blic” kaže da ga je pogodila vijest o tome šta se dogodilo Nedi Arnerić, ali da je “malo mirniji jer je od zajedničke prijateljice koja je bila kod nje u bolnici čuo da je Nedino stanje dobro”. Čak je dežurni ljekar kazao da misli kako neće biti posljedica. Stojanović smatra da je do pada došlo slučajno.

– Neda već neko vrijeme ima povremeno vrtoglavice, nesjvestice, zamagljenja… Možda od oscilacija u pritisku ili… ne znam. Išla je ona tim povodom i kod ljekara, ali nije ustanovljeno da ima zdravstvenih problema. Inače, bila je izuzetno dobro raspoložena kad se vratila iz Austrije. Bili smo se dogovorili da se vidimo ranije zbog predstave “Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo” koju je trebalo da igramo, a koja nam je oboma lijep pozorišni izazov i radost. Neda je izuzetno dobronamjerna, vedra, optimistična osoba. Ne znam otkud ove neprimjerene, pogrdne glasine koje sugerišu nekakvu suicidnost – navodi porodični prijatelj i kolega Feđa Stojanović.

Planirala snimanje filma u Hrvatksoj

Upravo pred premijeru predstave “Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo”, Neda Arnerić je isticala koliko je ta uloga raduje:

– Predstava govori o tome da je ljubav glavni pokretač. Ona je zapravo suština života. Samo ljubav može načiniti čuda. I za nju, doslovce, nikada nije kasno.

S puno ushićenja govorila je i o budućem glumačkom izazovu.

– Treba da počnem snimanje filma u Hrvatskoj sa Barbarom Vekarić – ispričala je nedavno.

blic

„Naš zavičaj“ otkriva: Sudbina rimokatoličke crkve u Šibovskoj ŽUPA ŽIVJELA SAMO 26 GODINA

Previous article

Osjećanja muškaraca stabilnija od ženskih

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan