Preukusno carsko meso iz rerne

– oko 1500 g mesnatog carskog mesa
– 2 kašike začina
– 4 kašike roštilj sosa
– 1 kašika vorčester sosa
– 1 kašika himalajske soli
– 1 kašičica belog luka u granulama
– ulje
– lovorov list
– 150 ml prošeka
– 1 kašičica dimljene crvene paprike

Priprema:

Rebra poprečno presecite satarom na tri dela, ako ste kupili carsko meso s kostima, ali meso nemojte rezati. Meso u komadu kuvajte u dosta posoljene vode, s nekoliko listova lovora. Kuvajte oko 45 minuta do sat vremena. Ostavite da se ohladi, pa rasecite na manje komade i odstranite kosti. Pomešajte začin, roštilj sos, himalajsku so, beli luk, dimljenu crvenu papriku, prošek i vorčester sos. Ravnomerno utrljajte marinadu u meso sa svih strana.

Složite u posudu, prelijte s malo ulja i zatvorite. Ostavite da se marinira preko noći u frižideru. Zagrejte rernu na 225°C. Imate na raspolaganju dve opcije za pečenje. Ukoliko imate pleh za pečenje mesa s izdignutom rešetkom, možete koristiti njega, a ako ga nemate, koristitie originalnu rešetku iz rerne ispod koje stavite plitki pleh za pečenje. U pleh za pečenje (u oba slučaja) stavite vodu. Voda će omogućuje ravnomerno zagrejavanje, sprečava isušivanje mesa i ne dozvoljava da masnoća koja kaplje iz mesa izgori.

Na zagrejanu rešetku stavite marinirano meso i pecite dok ne dobije lepu boju. Okrenite meso i zapecite i donju stranu. Možete poslužiti sa dinstanim krompirom i zelenim povrćem.

(Telegraf.rs)