BalkanNovosti

Pretučeni motociklista iz Čačka pušten iz bolnice

0

Motociklista iz Čačka Milan Stefanović, koji se nakon što je napadnut u federalnom Sarajevu oporavljao u Bolnici Istočno Sarajevo, danas je pušten kući.

motociklista-cacak

Stefanović je rekao Srni da, na sreću, nema ozbiljnijih oštećenja, te da još ima vidljivu povredu oka.

On je podsjetio da je došao na moto-skup na Pale i da je njih pet otišlo u Sarajevo da posjete Baščaršiju, ali ih je na povratku od Vječne vatre napala grupa građana.

“Mi smo na odjeći imali obilježja kluba, grb Čačka na leđima gdje piše Čačak-Srbija, a naprijed je bila srpska zastava”, kaže Stefanović, dodajući da napadači nisu bili nikakvi navijači, kako tvrde federalni mediji, već “lokalci”.

On je naveo da su o incidentu obaviješteni policija i ambasade, te da su ostala četvorica bajkera izjave dala samo u policiji na Palama, dok iz MUP-a Kantona Sarajevo niko nije uzeo izjave od njih.

Prema njegovim riječima, federalna policija ih je nakon napada samo propratila do izlaza iz grada.

Stefanović kaže da će opet doći u Sarajevo, ali će se drugačije obući.

Petorica motociklista iz Čačka prijavila su u subotu, 30. maja, Policijskoj stanici Pale da ih je u Sarajevu pretukla grupa od najmanje 20 mladića.

Dežurni operativni MUP-a Kantona Sarajevo rekao je Srni da “povrijeđeni nije prijavio ovaj slučaj i da je odbio saradnju sa policijom”, dok napadnuti motociklisti tvrde da su ih, nakon incidenta, kantonalni policajci samo propratili do entitetske linije.

Motociklista Nebojša /61/, jedan od članova Moto kluba “Čoper” iz Čačka koji su napadnuti u Sarajevu, rekao je da su im napadači psovali “četničku majku” i prijetili da će ih poklati.

Prema njegovim riječima, napadač je prišao jednom od motociklista koji je na sebi imao prsluk ispod kojeg je virila majica sa srpskim grbom /dvoglavi orao/ i psovao.

On je ispričao da su na mjesto napada prvo došla četiri policajca, zatim još dva koja su počela da pišu šta se dogodilo, kao i da je čuo da razgovaraju preko motorole sa nekim ko je rekao policajcima da motocikliste izvedu iz Sarajeva, a da zatim pocijepaju zapisnik i ne pišu prijave.

Federalni mediji su javili da su bajkere iz Srbije napali navijači Fudbalskog kluba “Sarajevo” – “Horde zla” u blizini sebilja na Baščaršiji.

srna

Dodik potvrdio: Igor Radojičić napustio klub SNSD-a

Previous article

ПРЊАВОР: ПРИЈЕМ ЗА АРХИМАНДРИТА ПАРТЕНИОСА

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan