Premijerka opet u Vašingtonu: Željka Cvijanović ide na molitveni doručak

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovaće 65. molitvenom doručku koji organizuju novoizabrani američki predsjednik Donald Tramp i Kongres SAD, saznaje “EuroBlic”.

Osim Cvijanovićeve, molitvenom doručku 2. februara prisustvovaće i novi načelnik Srebrenice Mladen Grujičić.

Prema saznanjima “EuroBlica“, Cvijanovićeva je jedini visoki funkcioner iz BiH koji će prisustvovati ovogodišnjem molitvenom doručku, budući da su pozivnice u Federaciji BiH uglavnom dobili privrednici i pojedini intelektualci iz tog entiteta.

Prethodne godine tradicionalnom molitvenom doručku, osim Cvijanovićeve, prisustvovali su i federalni premijer Fadil Novalić, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, kao i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Cvijanovićeva će, saznaje banjalučki list, prisustvo molitvenom doručku iskoristiti i za sastanke s američkim kongresmenima i senatorima, posebno iz reda republikanaca.

Tradicionalni molitveni doručak u Vašingtonu održava se svakog prvog četvrtka u februaru. Pozivnice za molitveni doručak dobije oko 4.000 ljudi iz 130 zemalja iz političkog, kulturnog i verskog života, za koje Organizacioni odbor, koji čine predstavnici Kongresa, ocijene da su ostvarili značajne društvene rezultate u svojim zemljama.

Izvor: Blic

Ad

You might also like

Komentariši