Premijerka opet u Vašingtonu: Željka Cvijanović ide na molitveni doručak

od redakcija 0

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovaće 65. molitvenom doručku koji organizuju novoizabrani američki predsjednik Donald Tramp i Kongres SAD, saznaje “EuroBlic”.

Osim Cvijanovićeve, molitvenom doručku 2. februara prisustvovaće i novi načelnik Srebrenice Mladen Grujičić.

Prema saznanjima “EuroBlica“, Cvijanovićeva je jedini visoki funkcioner iz BiH koji će prisustvovati ovogodišnjem molitvenom doručku, budući da su pozivnice u Federaciji BiH uglavnom dobili privrednici i pojedini intelektualci iz tog entiteta.

Prethodne godine tradicionalnom molitvenom doručku, osim Cvijanovićeve, prisustvovali su i federalni premijer Fadil Novalić, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, kao i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Cvijanovićeva će, saznaje banjalučki list, prisustvo molitvenom doručku iskoristiti i za sastanke s američkim kongresmenima i senatorima, posebno iz reda republikanaca.

Tradicionalni molitveni doručak u Vašingtonu održava se svakog prvog četvrtka u februaru. Pozivnice za molitveni doručak dobije oko 4.000 ljudi iz 130 zemalja iz političkog, kulturnog i verskog života, za koje Organizacioni odbor, koji čine predstavnici Kongresa, ocijene da su ostvarili značajne društvene rezultate u svojim zemljama.

Izvor: Blic

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>