Pregazio cvjetnjak, jer je mislio da gazi petokraku

od prnjavorski 0

Penzionisani poručnik Vojske Hrvatske Radoslav Juričev pregazio je kamionom cvjetnjak u mjestu Vodice, jer je mislio da je riječ o petokraki od cvijeća.

U Hrvatskoj su već godinama na meti obilježja nekadašnje Jugoslavije i sve ono što podsjeća na bivšu zemlju.

Juričev je kamionom, u stvari, pregazio logotip Turističke zajednice Vodice, a onda je, shvativši grešku, izrazio žaljenje.

On je zahvalio Gradu što nije podnio krivičnu prijavu protiv njega.

Prethodno su hrvatski veterani iz ratova devedesetih godina prošlog vijeka, kao i u bezbrojnim sličnim situacijima, tvrdili da se u Vodicama nalazi zvijezda napravljena od cvijeća.

“Nije dostojno i primjereno da u mom mjestu bude zvijezda petokraka od cvijeća, i to samo na 50 metara od spomenika hrvatskim braniteljima”, rekao je Juričev, prenose hrvatski mediji.

Istovremeno, ustaški pozdrav “Za dom spremni!” bio je mjesecima nadomak koncentracionog logora Jasenovac i jedva je uklonjen sa te lokacije, ali je usvojen zakon kojim je zadržan na grbu HOS-a.

srna

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>