Poznata umjetnica i udovica: Bila sam u aferi sa Hilari Klinton

Yoko Ono je u nedjelju šokirala javnost, kada je odgovarajući na pitanje o tome što misli o kandidaturi Hilari Klinton za predsjednicu Amerike – odgovorila da je svojedobno s njom imala aferu.

joko (1)

Umjetnica i udovica nikad prežaljenog Džona Lenona, koja u Los Anđelesu promoviše svoju kolekciju čaša i tanjira koji su izloženi u tamošnjem Muzeju suvremene umjetnosti komentirisala je mogućnost da Amerika dobije svoju prvu predsjednicu u istoriji.

Na presici povodom otvorenja izložbe svi su ostali zatečeni kada je, sa smiješkom na licu, priznala da Hilari lično poznaje iz 70-ih godina prošlog vijeka, kada su zajedno protestovale protiv rata u Vijetnamu.

Pored toga što su protestovala, Joko i Hilari su se i družile, te, kako kaže Ono, imale i aferu.

‘Nekoliko puta smo se susrele u Njujorku za vrijeme demonstracija protiv rata u vijetnamu, i postale smo vrlo prisne. Dijelile smo ista uvjerenja kad su u pitanju seksualna jednakost, borba protiv autoriteta i patrihalnog društvenog okruženja u kojem smo odrastale’, objasnila je Joko Ono.

‘Imale smo i kratku romantičnu aferu u vrijeme kada sam već živjela s Džonom na Menhetnu, a Hilari je studirala na Jelu, no vremenom smo izgubile kontakt. Divno je vidjeti kako je sada uspješna i želim joj svu sreću u kampanji’, rekla je na presu.

Ono smatra kako bi izbor Klintonove za predsjednicu bio velik pomak naprijed, posebno za LGBT zajednicu i za ženska prava.

Hoće li ova izjava ugrozite šanse Hilari, pokazaće rezultati izbora. jutarnji