“Povratnik”, dosad najteži film Leonarda Dikaprija

Mnogi predviđaju da će “Povratnik” ostati upamćen kao film koji je Leonardu Dikapriju donio prvog Oskara. Ono što je još izvjesnije, to je da je Dikaprio iscjedio i poslednju kap znoja snimajući ga.

revenant

Snimajući “Povratnika” (The Revenant), novog filma Oskarovca Alehandra Gonsalesa Injaritua, u kom glumi glavnu ulogu, Leonardo Dikaprio je proveo devet mjeseci u “konstantnoj hipotermiji”.

U intervjuu sajtu Yahoo Movies, četrdesetogodišnji glumac je rekao da je u ledenoj hladnoći sjevernih kanadskih i južnih argentinskih predjela, koji su poslužili kao scenografija za film, snimio možda “30 do 40 scena koje su nešto najteže što je uradio u cijeloj svojoj karijeri”.

Revenant DiCaprio

Da bi ušao u lik američkog trapera Hjua Glasa, koga je tokom jedne ekspedicije u 19. veku ranio medvjed, Dikarpio je morao da “zaroni u ledene rijeke”, “spava u utrobi mrtvih životinja” i “jede sirovu džigericu bizona”.

“Sirova džigerica bizona svakako nije jedna od mojih omiljenih poslastica. Kada budete gledali film, vidjećete moju reakciju, jer ju je Alehandro zadržao. Ona će vam sve reći. Bilo je refleksno”, izjavio je holivudski glumac, prenosi Hafington post.

Film “Povratnik” u bioskope stiže u januaru 2016, a mnogi već predviđaju da će uloga u njemu Dikapriju ovog puta konačno donijeti Oskara.

Tanjug