NovostiRS/BiH

Povoljniji stambeni krediti za mlade i ove godine

0

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske raspisaće i ove godine konkurs za izbor korisnika subvencija kamatne stope na stabene kredite za mlade i mlade bračne parove iz sredstava Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, izjavila je Srni pomoćnik ministra za omladinu Branka Malešević.

reg--nOVOGRADNJA

Maleševićeva je istakla da je cilj realizovanja Programa subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove stvaranje uslova za ostanak mladih u Republici Srpskoj i pružanje podrške razvoju porodice kroz omogućavanje povoljnijih uslova za stambeno zbrinjavanje.

Ona je naglasila da ovaj program, osim što spada u jednu od mjera iz Omladinske politike Republike Srpske, istovremeno predstavlja i pronatalitetnu mjeru koja obezbjeđuje direktnu podršku mladima u rješavanju jednog od najznačajnijih životnih pitanja.

Maleševićeva je navela da je u budžetu Ministarstva u 2015. godini obezbijeđeno 1.5000.000 KM za realizaciju ovog programa, odnosno za isplatu subvencija odobrenim korisnicima subvencija iz prethodnih godina, te raspisivanje konkursa za izbor novih korisnika subvencija.

Podaci Ministarstva porodice, omladine i sporta i komercijalnih banaka pokazuju da postoji stalno interesovanje mladih i mladih bračnih parova za ovu vrstu subvencije.

“Mladi i mladi bračni parovi, nakon dobijanja stambenog kredita kod neke od komercijalnih banaka, a iz sredstava Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, obraćaju se Ministarstvu po konkursom definisanim procedurama, sa zahtjevom za subvencionisanje jednog procentnog poena kamatne stope na odobreni kredit”, pojasnila je Maleševićeva.

Ona je podsjetila da se poseban program subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove realizuje od 2008. godine, te da je do sada odobreno ukupno 2.288 subvencija.

Vlada Republike Srpske usvojila je 30. aprila informaciju o realizaciji posebnog programa subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove u Republici Srpskoj. srna

NJEMAČKA: PRELAZAK NA EVRO IMA VIŠE MANA NEGO PREDNOSTI

Previous article

Beogradski doktori injekcijama razdvajali tri geja zaglavljena u žestokom seksu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti