PrnjavorVijesti

Povećan broj nezgoda – među najopasnijim Prnjavor-Klašnice

0

noc-saobracajka-ilu

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milija Radović rekao je da je tokom prvih pet mjeseci ove godine povećan broj saobraćajnih nezgoda za pet odsto u odnosu na isti period prošle godine, kao i da je veći broj saobraćajnih nesreća sa više poginulih lica.
Radović, koji u Doboju prisustvuje današnjoj međunarodnoj naučno-stručnoj konferenciji “Bezbjednost saobraćaja”, najavio je da će na sjednici Savjeta za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske u četvrtak, 18. juna biti preduzete sve mjere da se trenutno negativno stanje stabilizuje.

On očekuje intezivnije angažovanje policije iako se, kako je naveo, sprovodi veći broj preventivnih kampanja, usmjernih na povećanje bezbjednosti saobraćaja, navodeći, između ostalog, primjer kampanje sa kompanijom “M:tel” pod nazivom “Ne kucaj, da se nebi zakucao”.

Radović je napomenuo da je na osnovu akcije policije sa Auto-moto savezom Srpske o vezivanju zaštitnih pojaseva, zaključeno da je procenat vezanih vozača ispod 50 odsto, te da na taj način Srpska godišnje gubi 15 života.

On je istakao da su saobraćajne dionice sa velikom stopom nezgoda: Klašnice – Nova Topola, Nova Topola – Gradiška, Klašnice – Prnjavor, LJubogošta – Pale, te Banjaluka – Prijedor.

Da bi se smanjio negativan bilans u saobraćaju, Radović je istakao potrebu za nabavkom, između ostalog, “većeg broja stacionarnih mobilnih radara, jer Republika Srpske trenutno raspolaže samo jednim, dok Federacija BiH ima više od 40”. srna

Otvaranje novog Sueckog kanala

Previous article

Prnjavorski portal – fotos ribolova na jezeru Drenova

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor