Poslanik u hrvatskom Saboru postao regionalna atrakcija VIDEO

Poslanik opozicionog Živog zida u najnovijem sazivu hrvatskoga Sabora, Ivan Pernar za kratko vrijeme postao je prava regionalna atrakcija.

pernar

Prvo je bio jedini protiv izbora Bože Petrova za predsjednika Sabora na prvoj, konstitutivnoj sjednici što je suprotno džentlmenskom pravilu da i članovi opozicije podrže prijedlog pozicije, a onda je uslijedio višednevni “one man show”.

Na službenom profilu on je podijelio gotovo četvorominutni video koji obuhvata neke od najvažnijih dijelova njegovog govora. Dotaknuo se tematike o kojoj se u javnim krugovima raspravlja, iako političari o tome ne progovaraju.

Spomenuo je da Hrvatska nije pridobila korist od Evropske unije. Manje je zaposlenih, a iz zemlje se iselilo preko 100 hiljada ljudi. NATO i SAD prozvao je da u Sirji naoružavaju pobunjenike s islamističkim predznakom.

– Kolone izbjeglica pristižu u Evropu, NATO je proveo lažnu humanitarnu akciju kako bi navodno zaštitio civile. Američki službenici priznali su da su stvorili Isil i da ga finansiraju hrvatskim oružjem – kazao je Pernar, spominjući odluku Hrvatske da na zahtjev SAD-a ‘donira’ američkoj vladi oružje.