Porodična tragedija kod Bihaća: Ubio rođaka zbog međe

U bihaćkom naselju Srbljani danas oko podne je ubijen 44-godišnji Razim Kurtović, a zbog ubistva je, kako nezvanično saznaje Faktor.ba, uhapšen njegov 44-godišnji rođak Dževad Kurtović.

Prema nezvaničnim informacijama, Kurtovići su prve komšije i rođaci, a nešto prije nemilog događaja, između Dževada i Razima je došlo do nesuglasica i svađe.

Potom je Dževad otišao kući po pištolj, vratio se i upucao svog rođaka.

Do okršaja je najvjerovatnije došlo zbog međe, oko koje se njihovi očevi, inače rođena braća, spore već duži niz godina.

Na uviđaj su izašli bihaćki policajci.

Ovo nije prvi put da zbog međe komšija ili član porodice plati glavom. Tako je ubijen Fikret Malić u novembru 2012. godine, kada je u njega na njivi u cazinskom naselju Gornji Malići iz pištolja pucao njegov komšija i rođak Hase Malić.

Hase je tada u Fikreta ispalio više hitaca iz neposredne blizine, a motiv ubistva je svađa oko međe. Zadobivenim povredama Fikret je podlegao na mjestu.

Malići su već duže vrijeme imaju problema oko međe i često su se zbog toga svađali. Kobnog dana su se sreli na njivi i ponovo su se posvađali, što je ovog puta okončano ubistvom.

(Faktor.ba)