Porodice ubijenih Srba skrhane: Vijest su nam javili Vučić i Dačić, obećali su nam pomoć

“Rekli su mi da je ta zgrada bombardovana i da se desilo šta se desilo. Vidjećemo šta se zaista desilo”, kaže za Blic Velja, Jovicin brat.

Foto_Srbi

Dodaje da im je premijer rekao da će država da im pomogne, ali nije precizirao kakva će pomoć biti.

Aleksandar Stanković, Slađanin suprug, takođe je naveo da su ga zvali ministar i premijer:

“Nije mi do razgovora, molim vas, razumite me”, rekao je.

Na pitanje kako su ćerke, rekao je da se djeca drže.

U decembru prošle godine, porodice otetih Srba još su imale nade. “Mi svi želimo da se ovo završi najbolje, da što prije dođe kući. Ovo je sve više igra živaca”, rekao je tada Aleksandar Stanković.

Slađana i Aleksandar su sa djecom živjeli u Libiji do prije četiri godine, kada su odlučili da se Aleksandar sa djecom vrati u Beograd zbog školovanja. Njihove dvije ćerke su u novembru sa strepnjom čekale da im se majka vrati.

Podsjećamo, dvoje službenika ambasade Srbije u Libiji, koji su bili oteti u novembru, poginuli su u američkom vazdušnom napadu na baze Islamske države u libijskom gradu Sabrata. Vezista Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić oteti su 8. novembra kada su iz sjedišta ambasade u Tripoliju krenuli za Tunis. Kolonu vozila, u kojoj je bio i ambasador Oliver Potežica, u Sabrati napala je grupa naoružanih ljudi, koja je otvorila vatru, otela Slađanu i Jovicu i odvezla se njihovim automobilom.

Blic