Poreznici privremeno zatvaraju lokalne, jedan od njih i u Prnjavoru

Inspektori Poreske uprave Republike Srpske utvrdili su, u okviru najavljene akcije pojačanih kontrola evidentiranja prometa putem fiskalnih kasa, nepravilnosti u 14 slučajeva i izdali 11 prekršajnih naloga na ukupan iznos kazne od 5.500 KM.

Inspektori su zbog neizdavanja fiskalnih računa za osam poreskih obveznika izrekli mjeru privremene zabrane obavljanja djelatnosti od 15 dana, saopšteno je iz Poreske uprave.

Ova mjera je izrečena sljedećim poreskim obveznicima: “Kuba” iz Prnjavora, “Mikanović” iz Prijedora, “Gordana” i “Anja” iz Doboja, “Ekvador” iz Gornjeg Crnjelova, “Renesansa” iz Istočne Ilidže, “Egzit” iz Zvornika i “Mozaik” iz Bileće.

Iz Poreske uprave si istakli da pojačane kontrole vrše u okviru ranije najavljene jednomjesečne kampanje “Korak preduzmi, račun uzmi”, čiji je cilj podizanje svijesti građana o značaju uzimanja fiskalnog računa.

“Upravo uzimanjem računa daje se doprinos u borbi protiv sive ekonomije i povećava ekonomska snaga Srpske”, navedeno je u saopštenju.

Iz ove institucije pozivaju poreske obveznike da poštuju zakone u ovoj oblasti, a sve građane da slučajeve neizdavanja fiskalnih računa prijave na i-mejl adresu: kontakt@poreskaupravars.org ili na brojeve telefona istaknute na internet stranici Poreske uprave.

srna