Pored automobila našli kilogram eksploziva

Crnogorska policija je tokom uviđaja kod Krivog mosta u Podgorici, na mjestu gdje je danas nakon eksplozije sletjelo vozilo, pronašla pored automobila kilogram vojnog eksploziva, saopšteno je iz Uprave policije.

“Tokom uviđaja, na stijenama kod korita rijeke Morače na oko četiri do pet metara od automobila `tojota rav 4` podgoričkih registarskih oznaka pronađeno je desetak pakovanja vojnog eksploziva, težine oko kilogram”, navodi se u saopštenju.

Pronađeni eksploziv nalazio se u kesi koja je djelimično nagorjela od požara u vozilu.

U saopštenju se kaže da ova činjenica, kao i druge okolnosti utvrđene na licu mjesta, upućuju na to da je osoba koja je poginula u ovoj nesreći, a koja je upravljala vozilom, prevozila pronađeni eksploziv.

Službenici policije, u koordinaciji sa tužilaštvom, preduzimaju aktivnosti na utvrđivanju činjenice da li je do eksplozije došlo tokom prevoženja eksploziva.

Pljevljak Miloje Vojinović poginuo je u eksploziji automobila koja se danas u 13.50 časova dogodila kod Krivog mosta u Podgorici kada je vozilo eksplodiralo u pokretu, a potom sletjelo s puta na stijene kod korita Morače, saopštila je policija.

srna