BalkanNovosti

Poplave u Vršcu i Kraljevu, stradala jedna žena

0

Zbog obilnih padavina koje su u popodnevnim satima zahvatile okolinu Vršca, poplavljeno je više desetina kuća. Jedna žena je izgubila život.

Prema nepotvrđenim informacijama, stradala je 87-godišnja žena, javlja RTS, a to je potvrdila i načelnica službe Hitne pomoći u Vršcu dr Viktorija Nistor Omoran.

Poplavljene su kuće u mjestima Uljma i Šušare, kao i lokalni put između ova dva mjesta, saopštio je MUP. RTS ističe da je evakuisano 40 ljudi.

Kiša je počela da pada tokom popodneva i za samo desetak minuta stvorili su se potoci na ulicama, a voda je prodrla u većinu domaćinstava u mjestu Uljma.

Prema riječima direktorke Hitne pomoći u Vršcu, trenutno je situacija pod kontrolom i nema povrijeđenih, a Hitna pomoć, Žandarmerija i Crveni krst su na terenu.

“Na terenu se već nalaze pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice Vršac, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uputio je pripadnike Žandarmerije u poplavljena mjesta, kako bi u najkraćem roku pružili pomoć ugroženom stanovništvu”, saopšteno je iz MUP-a.

Ka ovim mjestima su krenule i vatrogasno-spasilačke jedinice iz Beograda, a zakazana je i sjednica Opštinskog štaba za vanredne situacije u Vršcu.

Nadležni se nadaju da će do večeras svi ugroženi biti evakuisani, a za one čija su domaćinstva poplavljena biće obezbijeđen smještaj u Vršcu i Beloj Crkvi.

Očekuje se smirivanje situacije, budući da za naredne sate nije najavljena kiša, a voda je počela da se povlači, piše RTS.

Osim toga, u jednom dijelu naselja Kovači kod Kraljeva izlio se Kovački potok i poplavio više kuća, javila je Radio-televizija Srbije.

Kako navode, voda je poplavila više kuće i jedan ugostiteljski objekat, a u jednom domaćinstvu potopljene su mašine u strugari.

Prema podacima Meteorološke stanice Kovanluk palo je pet litara vodenog taloga po metru kvadratnom za samo pet minuta.

(B92)

PRNJAVOR- Gornji Palačkovci: Požar na elektro instalacijama

Previous article

Mladen Milanović Kaja objasnio kako je došao do miliona

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan