Ponovo propala prodaje Medicinske elektronike

Privatna zdravstvena ustanova „Deamedica“ ostala je bez 50.000 KM depozita jer nije u roku uplatila izlicitiranih 3,3 miliona KM za „Blok A“ i „Blok B“ Medicinske elektronike, potvrdio je danas za portal CAPITAL stečajni upravnik Lazo Tomić.

medicinska-elektronika-440x315

Tomić je rekao da je „Deamedica“ imala rok do 10. jula da uplati 3,3 miliona KM koliko je kao jedini zainteresovani kupac ponudila na 14. stečajnoj licitaciji, ali to nije učinila.

Prema njegovim riječima iz „Deamedica“ su objasnili da im je banka postavila rigorozne uslove za dobijanje kredita, te da je ostalo malo vremena za dodatne pregovore sa bankom.

„Blok A“ i „Blok B“ koja fizički čine jednu cjelinu površine 3.100 kvadratnih metara poslovnog prostora i 4 618 kvadrata zemljišta procijenjeni su prvobitno na 13,5 miliona.

Stečajni upravnik će 30. jula održati sastanak sa stečajnim sudijom i povjeriocima kako bi dogovorio sledeću licitaciju, koja će se vjerovatno održati tek nakon godišnjih odmora.

“Deamedica“ je u oktobru 2013. godine postala vlasnik Bloka C Medicinske elektronike za dva miliona KM ili za jednu petinu početne cijene koja je iznosila 9,96 miliona KM.

„Deamedica“ je 2014. godinu završila sa prihodom od 1,2 miliona KM i dobiti od 82 hiljade KM. U 2013. godini su imali duplo manji prihod od 645 hiljada KM i dobit od 86 hiljada KM.

Veći prihod nije rezultirao većom dobiti jer su kupovinom objekta Medicinske elektronike proširili poslovanje i troškove, što je vidljivo iz povećanje broja zaposlenih sa 13 radnika u 2013. godini na 43 u 2014. godini.

Zgrada „Medicinske elektronike“ Banjaluka u stečaju, u javnosti je poznata po aferi manipulacijama akcijama na berzi zbog kojih je na tri godine pravnosnažno osuđen Mile Radišić i od tada se nalazi u bjekstvu. capital