NovostiRS/BiH

Poljoprivrednici u četvrtak besplatno dijele proizvode

0

Poljoprivrednici u Federaciji BiH nalaze se u veoma teškoj situaciji, podsticaji kasne, a dugovi za 2014. i 2015. godinu premašuju 50 miliona KM, rekao je danas u Sarajevu predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH Avdo Muslimović.

Foto

On je na konferenciji za novinare, koja je održana simbolično u pet do 12 ispred federalnog Ministarstva finansija, najavio da će poljoprivrednici u četvrtak, 2. jula, na istom mjestu i u isto vrijeme građanima dijeliti poljoprivredne proizvode.

Prema njegovim riječima, proizvodi se prodaju u bescijenje, a poljoprivrednici moraju čekati zarađeni novac do devet mjeseci, zbog čega su su odlučili da podijele svoje proizvode građanima Sarajeva.

“Odnos prema privredi u FBiH je loš. Vlasti su odobrile odgodu plaćanja na šest do devet mjeseci i poljoprivrednici moraju čekati svoj novac. Na policama bi trebalo da bude 50 odsto domaćih proizvoda, ali za to što nije tako nije izrečena nijedna kazna”, kaže Muslimović i dodaje da svakog 10. u mjesecu poljoprivrednici moraju platiti PDV, poreze i sve obaveze prema državi.

On je rekao da je Udruženje upućivalo zahtjev za zvanični sastanak resornom ministru Jelki Miličević, ali da im ona nikada nije odgovorila.

nezavisne

Čekanja u Doljanima, Gradišci i Donjoj Gradini

Previous article

PRNJAVOR: Odata počast poginulim borcima na Vučijaku

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti