Pokrenuta inicijativa za promjenu statusa Muzičke škole

od redakcija 0

Inicijativa za promjenu statusa Muzičke škole Prnjavor iz škole za osnovno obrazovanje u školu i za osnovno i za srednje muzičko obrazovanje, pokrenuta je od strane načelnika opštine Prnjavor, Darka Tomaša, prema Ministarstvu prosvjete i kulture RS.

Škola za osnovno muzičko obrazovanje Prnjavor postoji još od 1985. godine, a posljednjih 10 godina broj učenika je značajno porastao. Među učenicima sve više raste i interesovanje za nastavak školovanja u srednjoj muzičkoj školi, od kog roditelji najčešće odustaju zbog velikih finansijskih troškova života u Banjaluci. Sem prnjavorskih učenika, u školu bi se upisao i određeni broj djece iz Doboja, Dervente, Modriče, Teslića i drugih okolnih opština, koje nemaju školu za srednje muzičko obrazovanje. Na taj način će naša opština, ali i čitava regija, imati višestruku korist.

Opština Prnjavor

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>