Automobilizam

Pogodite koji je ovo automobil!

0

Automobilski analitičari kažu da će jedno dana, u bliskoj budućnosti, svi proizvođači sarađivati jedni sa drugima. Da li je to naša realnost, ili nije, saznaćemo uskori, a tipičan primer saradnje je i novi brend Venucia koja je predstavila model sa oznakom T90.

 Za početak, trebalo bi da kažemo da je Venucio nastao kao plod zajedničnog ulaganja Nisana i kineske kompanije Dongfeng, a da je model T90 u stvari serijska verzija koncepta „venucia VOW“ predstavljenog 2015. godine. Dalje, „venucia T90“ je krosover SUV kupe, dugačak je 4.793 mm, širok 1.865 i visok 1.592 mm, dok je međuosovinsko rastojanje velikih 2.765 milimetara.

 

Verovali ili ne, T90 je baziran na aktuelnoj generaciji “nisana murano”

Uspeli smo da dođemo i do podatka o klirensu koji iznosi 194 mm, a minimalna zapremina prtljažnika je 628 litara (maksimalna zapremina je 1.648 litara). Inače, model „venucia T90“ je baziran na aktuelnoj generaciji „nisana murano“, pa ne čudi da koristi 2,0-litarski benzinac (144 KS) japanskog proizvođača, u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem ili „X-tronik“ prenosom.

 

Automobil dolazi sa ekranom osetljivim na dodir dijagonale 12,3 inča

T90 do „stotke“ ubrzava za 11,4 sekudni (verzija sa manuelnim menjačem), odnosno 12,4 sekundi kod verzije sa „X-tronikom“. Enterijer je mešavina svega i svačega, a kokpitom dominira centralni ekran osetljiv na dodir dijagonale 12,3 inča.

 

Zapremina prtljažnika je od 628 do 1.648 litara

Top verzije (cena oko 20.000 evra) dobijaju i multimedijalni sistem, LED svetla, tempomat, kožni enterijer… „Venucia T90“ će se prodavati samo u Kini a početna cena je oko 15.000 evra.

blic

Šreder: Odlična odluka Vučića – Srbija ka EU, ali i dobra s Rusijom! Šta je loše u “migovima”?

Previous article

PRNJAVOR: Neodgovorni pojedinci uništavaju ukrase na gradskom trgu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.