Pogledajte prvomajsku protestnu šetnju u Banjaluci! VIDEO

od prnjavorski 0

Protestna šetnja radnika, članova Saveza sindikata Republike Srpske (RS) završila je oko podneva u banjalučkom parku Mladen Stojanović, gdje je pročitan Prvomajski proglas sa zahtjevima radnika i održana tradicionalna podjela pasulja.

Radnici, koji su kod se okupili na Trgu Krajine, kod “Boske” kažu da postoji hiljade razloga za proteste radničke klase, koja je danas i ovdje obespravljena. U Banjaluku su stigli i radnici zvorničke “Alumine”.

Učesnici protesta naveli su da se “Vlada, umjesto da rješava nagomilane probleme, opredijelila za bolne reforme, konkretnije Reformsku agendu, koja je značila obavezno usvajanje novog Zakona o radu, koji je donesen mimo saglasnosti radnika i sindikata i smanjio je stečena radnička prava”.

Protestna šetnja protekla je mirno, bez incidenata. Skup su obezbjeđivali pripadnici policije Republike Srpske i redari Saveza sindikata.

Za vrijeme šetnje za saobraćaj je bila zatvorena glavna banjalučka Ulica kralja Petra Prvog Karađorđevića.

Pogledajte video!

atv

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>