Pogledajte novi BMW i5

BMW je najavio da će do kraja decenije predstaviti i treći model „i porodice“ a pred nama su patentni crteži automobila koji bi trebalo da ponese oznaku „i5“. Crteži su na internet „procureli“ iz Japana, a pretpostavlja se da realno prikazuju model koji bi trebalo da se smesti između gradskog „i3“ i sportskog „i8“.

 700741_i5_fPorodična limuzina ima sve odlike BMW-ovih „i“ modela, kao i takozvana samoubilačka vrata koja koristi i „i3“. Međutim, za razliku od manjeg modela, „i5“ će dobiti funkcionalna zadnja bočna vrata koja će moći da se otvore i ako su prednja vrata zatvorena (to nije slučaj sa modelom „i3“).

 

Render “Auto Bilda” pokazuje kako bi mogla da izgleda serijski “i5”

Pretpostavlja se i da će „BMW i5“ dobiti samo električnu verziju koja bi sa jednim punjenjem baterija (najverovatnije 75 kWh) mogao da pređe do 400 kilometara. Očekuje se da će „i5“ dobiti i novu arhitekturu koja ne samo da će produžiti autonomiju, već će i znatno smanjiti troškove.

 

Naime, očekuje se da preskupa ugljenična vlakna svoje mesto prepuste kombinaciji drugih materijala koji će obezbediti podjednak kvalitet, ali uz nižu cenu.

 

Još je rano da se govori o snazi elektromotora, ali se pojavila informacija da će prva verzija „BMW i5“ računati na jedan E-motor sa 225 KS, dok bi se kasnije, sa novim verzijama, dodao još jedan od 50 KS. U igri je i plag-in hibridna verzija.

blic

Ad

You might also like

Komentariši