MagazinSvaštara

Pogledajte kako je vladika ministra udario u zadnjicu! VIDEO

0

vulin-i-vladika

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin danas je, na manifestaciji “Balkanski skok prijateljstva”, iskočio padobranom iz aviona.

Tu manifestaciju organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade “Arhistratig” i Vazduhoplovni savez Srbije. Vulin je iskočio u tandemu sa instruktorom 63. padobranske brigade iz Cesne 182 sa 3.000 metara.

vulin skok

Drugim padobranom u tandemu skočila je majka palog borca Gorana Ostojića, 83-godišnja Jovanka Ostojić. Vulin je naglasio da je ponosan što je imao čast da bude sa njom, kao što je ponosan što drugi put otvara tu manifestaciju i što je sa našim padobrancima.

“Skok, kao skok, meni je bilo zadovoljstvo, bilo mi je prijatno, ali ja sam danas imao čast da skačem sa majkom palog borca i kada gledam njenu hrabrost, sposobnost, da se tako nosi sa životom, da tako čuva uspomenu na svog sina, da na taj način svima nama pokaže kako treba živeti život i kako nositi uspomenu na najbolje koji nisu sa nama. Šta je meni drugo preostalo?”, rekao je ministar nakon što je dodirnuo zemlju. Nakon doskoka prošao je standardnu inicijaciju te brigade, tako što ga je vladika pakračko-slavonski Jovan Ćulibrk, inače aktivni padobranac, udario nogom u zadnjicu.

Majci palog borca Jovanki Ostojić godine nisu smetale da iskoči iz aviona sa 3.000 metara, a po doskoku rekla je da je to njen drugi skok, kao i da je zvanični rekorder Evrope, zbog visinskog stuba i svojih godina.

“Tako da mi je ovaj skok kao nešto poznato, međutim, visina je velika i mislim da mi je bila potrebna kaciga, malo sam zagluvIla, inače sve drugo se lijepo osjećam. Nemojte da mislite da imam straha. Ni za tren jedan”, rekla je Ostojićeva. Manifestacija se održava u Lisičjem Jarku, od 1994. godine i nastala je saradnjom grčke unije rezervnih padobranaca i tadašnje 63. padobranske brigade.

vulin skocio

Ove godine događaj organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade “Arhistratig” i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Mininstarstva odbrane, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Padobranskog kluba “Feniks”. Manifestacija je ove godine okupila 130 padobranaca iz 14 zemalja.

Vulin je inače svojim skokom ispunio prošlogodišnje obećanje.

tanjug/b92

Hit na internetu: Pismeni rad učenika nasmijao region! FOTO

Previous article

Lepen: EU je na ivici kolapsa

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin