NovostiRS/BiH

Pogledajte kako izgledaju banjalučke klinike na novoj lokaciji FOTO

0
????????????????????????????????????

Dva sprata Centralnog medicinskog bloka u  potpunosti su rekonstruisana i moderno opremljena.

????????????????????????????????????

Početak preseljenja četiri klinike UKC RS koje se sada nalaze na 4., 5. i 6. spratu u rekonstruisani dio Centralnog medicinskog bloka najavljen je za 8. januar. Do kraja januara pacijenti koji se budu liječili na Klinici za unutrašnje bolesti (nefrologija, hematologija, endokrinologija i gastroenterologija), Klinici za bolesti uha, grla i nosa, Klinici za očne bolesti, Klinici za neurologiju ili u Službi za maksilofacijalnu, biće smješteni na jednom od dva sprata potpuno novog izgleda i koncepcije rada.

U rekonstruisanim spratovima Centralnog medicinskog bloka nalazi se više od 200 kreveta, u dvokrevetnim i jednokrevetnim sobama, koje obezbjeđuju komforan boravak pacijenata i potpuno nove uslove rada za zdravstvene radnike. Svaka soba ima vlastiti sanitarni čvor sa tušem i opremljena je uređajem za poziv sestre i svim potrebnim instalacijama za priključenje medicinskih aparata i standardnom eneterijerskom opremom.

Riječ je o prvom koraku ka konačnom smještanju klinika u okviru Projekta rekonstrukcije Centralnog medicinskog bloka i izgradnje Sjevernog krila UKC RS vrijednog oko 84 miliona evra čiji se kompletan završetak očekuje 2018. godine. Tada će se pod krov Sjevernog krila na Paprikovcu konačno skućiti i hirurgija.

Ovako su izgledali radovi :

Sada ovako izgleda:

atv

Kik-boks šampion iz Banjaluke: Srpska zastava ne znači da nekoga mrzim

Previous article

Bivši oficir JNA osuđen zbog regrutovanja terorista

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti