Pogledajte kako izgleda sala NS RS nakon rekonstrukcije FOTO

od prnjavorski 0

U velikoj sali za sjednice Narodne skupštine Republike Srpske od sutra će u funkciji biti novi konferencijski multifunkcionalni sistem, čija je ugradnja koštala 747.645 KM, saopštio je generalni sekretar parlamenta Srpske Marko Aćić.

Бањалука - Народна скупштина - реконструкција сале
Бањалука – Народна скупштина – реконструкција сале

“Stolarski, tapetarski, radovi na postavljanju tepiha i ostali radovi u skupštinskoj sali kojima je promijenjen redoslijed sjedenja za Vladu Republike Srpske i narodne poslanike koštali su 67.187 KM”, rekao je Aćić danas novinarima u Banjaluci.

On je rekao da je postupak za ovu javnu nabavku uredno sproveden, te da su svi ponuđači ispunili uslove i uredno konkurisali.

“Komisija je pregledala ponude i ocijenila ih kao validne i na osnovu toga su odabrani ponuđači za konferencijski sistem firma `Telegrup` sa svojim podizvođačima, a za stolarske, tapetarske i istale radove Drvna industrija `Vrbas` sa svojim podizvođačima”, istakao je Aćić.

Aćić je napomenuo da bi konferencijski multifunkcionalni sistem, koji je instaliran za plenarne sjednice trebalo značajno da unaprijedi i olakša rad parlamenta Republike Srpske počevši od funkcionalnosti, statistike, ozvučenja, pa do samih vizuelnih efekata u skupštinskoj sali.

On je rekao da je konferencijski multifunkcionalni sistem samo prva faza modernizacije parlamenta Srpske, dok je u planu od narednog skupštinskog saziva da Narodna skupština pređe na sistem e-parlamenta, koji bi podrazumijevao promjenu poslovnika.

“To bi podrazumijevalo da bi svaki poslanik imao svoj personalni računar na kojeg bi elektronski dobijao materijale, te elektronski ulagao amandmane i sav sistem sjednica softverski bi omogućio značajno unapređenje i ubrzanje rada Narodne skupštine Republike Srpske”, pojasnio je Aćić.

On je rekao da je Narodna skupština Republike Srpske aplicirala za sredstva za drugu fazu e-parlamenta iz IPA 2 fondova EU, koja bi trebalo da započne iduće godine ako ova sredstva budu odobrena.

Pogledajte kako izgleda obnovljena sala NS RS!

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>