NovostiSvijet

Podnesen zahtjev za opoziv Trampa

0

Šest demokratskih zakonodavaca pokrenulo je zvanični zahtjev za opoziv predsjednika Donalda Trampa uz objašnjenje da predsjednik predstavlja opasnost po Sjedinjene Američke Države.

Kako javlja reporter “Al Jazeere”, oni su naveli nekoliko akcija koje je poduzeo Tramp, a za koje oni tvrde da ga čine nesposobnim da bude predsjednik.

Tako tvrde da je Tramp ometao pravosuđe kad je otpustio direktora FBI Džejmsa Komija, koji je bio na čelu savezne istrage u vezi s ruskom umiješanošću u američke predsjedničke izbore 2016. godine, koja je uključivala i mogući dosluh Trampove kampanje i Rusije.

Predsjednika Trampa ovih šest zakonodavaca optužuje, između ostalog, za kršenje klauzule o stranim naknadama, jer zakon brani javnim funkcionerima da primaju darove stranih vlada bez pristanka Kongresa.

Optužuju ga i za kršenje klauzule o naknadi za isplatu, kojom se predsjedniku zabranjuje da zarađuje novac dok je u Bijeloj kući.

Ne očekuje se da bi ovaj postupak mogao da privuče i republikanske zakonodavce da traže predsjednikov opoziv, javlja “Al Jazeera”.

Tramp je ranije izjavio da je žrtva u političkoj istrazi koju su pomogli Hilari klinton i Demokratski nacionalni komitet (DNC), a koja je na kraju dovela do niza optužbi povodom povezanosti Trampa i Rusije.

Rusija je ranije demantovala miješanje u američke izbore, a Tramp je izjavio da nije bilo nikakvog dogovora s Moskvom.

(Al Jazeera)

Danas počinju Vučji dani: Narednih 9 dana jednu stvar ne smijete da radite… (FOTO)

Previous article

Mit ili istina: Može li soda bikarbona da izleči rak?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti