BalkanNovosti

Početak izgradnje “Turskog toka” ovog mjeseca

0

Ruska kompanija “Gasprom” predstavila je projekat “Turski tok” na svjetskoj konferenciji o gasu u Parizu i najavila planove početka izgradnje cjevovoda kasnije ovog mjeseca.

turski-tok2

Do 2020. godine, planirano je da gasovod dužine 1.090 kilometara isporučuje 63 milijarde kubnih metara gasa godišnje u Tursku, od toga 47 milijardi biće preusmjeravano za Evropu.

“Turski tok” će ići istom rutom kao i ranije planirani “Južni tok”, koji je otkazan prošlog decembra nakon prigovora EU.

Kako navode dva izvora iz “Gasproma”, ova kompanija planira da postavi cijevi ispod Crnog mora krajem juna, objavljeno je na sajtu “Oil end ges jir” /The oil and gas year/, koji prenosi informacije iz oblasti energetike.

“Gasprom”, takođe, planira da potroši 5,24 milijarde dolara radi unapređivanja ruskog gasnog sistema što će biti priprema za postavljanje cijevi.

“Gasprom” čeka odluku Turske za početak postavljanja cijevi u dužini od 280 kilometara na obali Turske.

Ankara još nije pristala na datum početka izgradnje gasovoda koji je predložio “Gasprom”. Turska traži veći popust, iako je već isposlovala 10-procentni popust na gas koji će da prolazi “Turskim tokom”. srna

U ovome najčešće griješite kad spremate supu

Previous article

Presude Karadžiću i Šešelju do kraja godine

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan